Kick-off O&O-project bij het RTM Museum in Ouddorp

09 september 2024

Maandag 9 september gingen leerlingen uit de brede brugklas en havo 1 van de CSG Prins Maurits naar Ouddorp voor de kick-off van het allereerste O&O-project. O&O staat voor Onderzoek & Ontwerpen, leren door middel van projecten en praktische uitdagingen vanuit diverse instanties, bedrijven en organisaties. Dit project is een praktijkuitdaging bij het RTM Museum in Ouddorp.

De leerlingen werden bij school in stijl opgehaald door een nostalgische bus. Ze zijn bij het RTM Museum gestart met een rondleiding door het museum en een film. Daarna stond de tramrit naar Port Zélande op het programma.

De leerlingen hebben de keuze uit twee opdrachten. De eerste opdracht is het maken van een inspirerende speurtocht voor verschillende doelgroepen rondom en door het RTM Museum, waarbij allerlei technische elementen gebruikt of ingezet moeten worden. De speurtocht wordt uiteindelijk weergegeven in een maquette van het gebied of op een digitale kaart. De tweede opdracht is het maken van een actief dagvullend programma met ook een maquette of digitale kaart.

Tijdens het project ontwikkelen de leerlingen vaardigheden in onderzoek, planning en presentatie. Ook leren ze over het museum, de geschiedenis van het openbaar vervoer en het behoud van cultureel erfgoed.

Vrijdag 27 september is de officiële opening van het vernieuwde RTM Museum.